Iltamäen Gloria

ILTAMÄEN GLORIA

virtuaalihevonen


Iltamäen Gloria
VH19-028-0026

gotlanninruss, tamma
synt. 08.04.2018
säkäkorkeus 126cm

kasv. Iltamäki
om. Uppe (VRL-11253)
KO helppo B RE 60cm

Hoitopäiväkirja / ValmennuksetKTK-III
Kantakirjattu 20.05.2019 pistein 17 + 17 + 18 + 17 = 69p.


Kahden kantakirjakelpoisen kasvattimme hedelmä Gloria on hyvin ponimainen neiti, joka luonnollisesti peri molemmilta vanhemmiltaan pippuria ja ruutia. Toisinaan sitä pohtii, mikä sai yhdistämään juuri ne kaksi tallin ärsyttävintä ponia. Gloriasta on kasvanut tarkka tamma, joka kyllä ilmoittaa jos hänen ylhäisellä korkeudellaan on tylsää, ikävää, kuuma, kylmä tai nälkä. Gloriaa ei todellakaan voi kutsua sopeutuvaiseksi, sillä tämä poni jos kuka osaa vaatia arvolleen sopivaa kohtelua. Sanomattakin on selvää, että Gloria on myös nirso ja se osaa eritellä taitavasti pöperöistään "syömäkelvottomat" aspektit.

Pihaton perällä hakijaa odottaa yleensä ponineiti, jolla ei mikään älytön kiire ole tallin lähtemiselle. Ei se varsinaisesti yritä karkuun hakijaa lähteä, mutta kävelee jonkin aikaa pois päin ennen kuin pysähtyy ja antaa ottaa itsensä kiinni. Hoitaessa Gloria on hieman herkkänahkainen ja vieroksuu hötkyilyä, kovia otteita ja turhaa säätämistä. Mitä tutumpi käsittelijä ja tutummat tavat, sitä huolettomampaa tämänkin ponin kanssa on. Gloria ei kuitenkaan jaksa olla hoidettavana kovin pitkään, minkä kyllä huomaaaina ajallaan kiukkuisemmasta olemuksesta. Gloria ei sinänsä tee mitään ikävää hoitaessa, mutta esimerkiksi lasten ponikurssin hoitoponiksi Gloria on aivan liian arvaamaton ja ärhäkkä.

Gloria on ratsastaessa alkukankea, mutta kun ponin saa motivoitua ja kipinä yhteiseen tekemiseen löytyy, on jopa Gloria ihan hauska ja kiva. Tammalla on tapana testailla ohimennen onko ratsastaja hereillä, eikä poni muutenkaan ilmaiseksi eteenpäin kulje. Turhan napakka käskeminen passivoittaa Gloriaa entisestään, joten parhaiten se toimii istunnalla ja hellällä kädellä. Glorialla on tapana myös kivahtaa vastaan, mikäli tehtävä tuntuu liian vaikealta tai yksitoikkoiselta.

Maastossa Gloria on reippaampi, jopa hieman turhankin vauhdikas. Etenkin kavereiden kanssa maastoillessa se kirii herkästi muiden ohi, on hellillekin pidättäville avuille astetta kuurompi ja paahtaa menemään into piukeana. Peltolaukat ovat kuitenkin tämän ponin kanssa hyvä keino löytää liikkumiseen ja työntekemiseen hauskuutta: Glorian kanssa voi ihan hyvin viritellä aivoja pellolla ja kun tamma alkaa vaikuttaa vastaanottavaiselta, voi pellolla työstää vaikka taivutuksia, siirtymiä ja väistöjä. Glorian ravi on muuten varsin pehmeää, joten ponin kanssa kelpaa kyllä vääntää ja harjoitella ravityöskentelyä, vaikkei ponista heti irti saisikaan sitä mitä haluaa.


SUKUJUURET

   i. Iltamäen Joe KTK-II ii. KF Jali iii. A.B. Jella KTK-I
iie. Skaftarp Fina
ie. Iltamäen Lily iei. Vida Hektor KTK-II
iee. Vikkans Mai YLA2
   e. Iltamäen Gretella KTK-III ei. Elfengård Gamrahm KTK-II eii. Grenström Ottar KTK-I VVJ-I
eie. Madrugada
ee. Karkurannan Guanine KTK-III eei. Meneldur KTK-II
eee. Adenine


JÄLKELÄISET

s. 08.04.2019 o. Iltamäen Edgar (i. Iltamäen Edvin)


KILPAILUTULOKSIA

Aloittaa kilpailu-uransa kesän 2018 aikana.PONIN KUVAT © VRL-01248