Terveisiä Villahaasta!

Villahaka on Virtuaalisen ratsastajainliiton hyväksymä ja useiden järjestöjen toimesta palkittu virtuaalinen suomenhevostalli, jossa on kasvatettu vuodesta 2012 lähtien koulupainotteisia ja sittemmin myös monipuolisia koulu/este-ratsuja tavoitteellisten harrastajien tarpeisiin. Jalostustyössä on keskitytty jo pidemmän aikaa uusiin lyhytsukuisiin linjoihin. Teetämme myös pääasiallisesti omaan käyttöömme yli 3-polvisia suomenhevosia, joiden suku koostuu mahdollisimman kattavasti vain Villahaan omista hevosista.

Parhaimpina varsavuosina kapasiteettimme kasvattajana oli yli 50 varsaa vuodessa. Tätä nykyä myymme nuoria hevosia uusille omistajille verkkaisempaan tahtiin ja kasvatamme siinä sivussa hevosia omaan käyttöön. Sekä jalostusorien että siitostammojen kanssa tähdätään aktiivisesti lukuisiin laatuarvosteluihin. Hevosemme ikääntyvät satunnaisesti, mikä löyhentää aikataulutusta antaen vapauden edetä omaan tahtiin. Hevosillamme, niin oreilla kuin tammoillakin, teetetään pääsääntöisesti korkeintaan 4 jälkeläistä.

Kasvatustoiminnan ohella Villahaassa on järjestetty alusta asti avointa kilpailutoimintaa ja valmennusmahdollisuuksia. Vaikka ensimmäisten toimintavuosiemme tarinapainotteisuus onkin väistynyt jaoksenalaisten kisaryppäiden ja suunnitelmallisen tavoitteellisuuden tieltä, toiminnan taustalla vaikuttaa kuitenkin Villahaan historia rempseänä maalaistallina. Pohjimmiltaan olemme edelleen se maalaisjärjellä ja talkoohengellä hengittävä suomenhevostalli metsäisissä maisemissa virtuaalisessa Suomessa, Vihlajärven rannalla.


Yhteystiedot

Tallin toiminnasta vastaa
Uppe (VRL-11253)
sarapiippola@gmail.com

Tykkää meistä!

Vakuuttiko toimintamme?

Äänestä ylöspäin tallilistalla!

Villahaka suosittelee

HelmiahoKuuralehto

MyrskyläVuorna

Virtuaalitalli / © Villahaka 2011-2021 / Koristekuva © VRL-06066, yksinoikeudella